Apero Inspo #2 : Snoeptomaatjes

Apero Inspo #2 : Snoeptomaatjes

Niets zo leuk als lekkere apero met een fris glaasje wijn, vergezeld met enkele heerlijke hapjes.

In de categorie Apero Inspo delen we graag enkele tips! 

Deze week zetten we het weekend in met het hapje van het huis; de gezonde snoeptomaatjes. 

Wijntip:

Les Amours d’ Haut Gléon « Vermentino-Viognier », IGP Oc 2019

De “instapwijn” van het prestigieuse huis “Haut Gléon”, één van de toppers in Corbières. Perfecte blend van de Languedoc- succesdruif, Vermentino, met de exotisch getypeerde Viognier.  Als apero of babbelwijn te drinken maar bij salades of koude gerechten zal dit ook smaken hoor.

Prijs: €6.95 (-10% Opendeur Korting), te koop hier

 

Bereiding

Benodigdheden:

  • Kerstomaten
  • Look
  • Peper en zout
  • Cayenne
  • Paprika
  • Oregano
  • Eventueel sjalot en basilicum

1. Verwarm de oven voor op 90 graden Celsius.

2. Neem een ovenplaat, leg hier bakpapier op en giet er al een kleine geut olijfolie op. Vervolgens snijden we de kerstomaten doormidden en schik deze op de plaat.

3. Plet we enkele teentjes look fijn, dit is afhankelijk van de hoeveelheid tomaatsnoepjes je wenst te maken. Voor een volledige plaat gebruik je ongeveer 5-6 teentjes look. Hierna swingen we nog wat olijfolie over de tomaatjes. Verdeel de look over de plaat en zorg dat elk stukje wat krijgt. Kruidt het geheel met peper, zout (beste is om wat grover zout te gebruiken), milde paprikapoeder, oregano en een klein beetje cayenne ( let hier mee op of je hebt pikante snoepjes). Wees zeker niet gierig met de kruiding, hoe meer, hoe beter het smaakt! 

4. Indien gewenst kan je altijd een sjalot in fijne ringen snijden en er bovenop schikken samen met wat fijngesneden basilicum.

 

Plaats de plaat gedurende 3 uren in de oven op 90 graden.

De snoepjes kan je op verschillende wijzes presenteren: Als een lepelhapje, bij een gerecht als extra smaakgever (denkend aan frisse visgerechten) of op een gegrild toastje… veel mogelijkheden voor dit smaakbommetje!

Smakelijk! 

Terug naar blog